torsdag 20. februar 2014

20. februar - Kolnes - Et hint av vår

Tok en tur i dag også tross kraftig vind. Startet i Brunnavika hvor det var nærmest umulig å sjekke med teleskop på grunn av den sterke vinden, men fikk sett en gråstrupedykker.
Videre gikk turen til Nord-kolnes. Her var det ikke så mye å skryte av. Litt ender på sjøen var det eneste. På veien tilbake gikk jeg gjennom myren. Her skremte jeg opp en sanglerke som var et svært hyggelig syn og varmet godt.

Etter dette syklet jeg fra Nord-kolnes og rundt til Kolnesgården. Utenfor her var det 4 gravender og 3 tjeld som ga meg en liten vårfølelse sammen med sanglerken jeg hadde sett rett før. Utenom dette var det ikke så mye å se. Kun en vandrefalk, 10 steinvendere, en fjæreplytt, 2 trekkkende krykkjer og 14 grågjess. Jeg fikk også tatt en titt på Sør-kolnes før det ble mørkt. Her gjorde vinden faktisk nytte for seg fordi alle endene hadde samlet seg der hvor vinden ikke tok tak. Sammen med 400 stokkender lå snadderand hannen jeg så den 15. februar og en stjertand, hann. I flokken lå det også 60 krikkender og en gravand.

3 kommentarer:

 1. Godt at du er tilbake fra bloggens vinterdvale:)
  Kjekt å følge bloggen din, og se hva som skjer "hjemme" i Rogaland!
  Nå nærmer det seg vinterferie og Jæren for meg også.
  Børge

  SvarSlett
 2. Takk for det:)
  Kjekt å dele fine opplevelser. Vi får håpe det dukker opp noe bra denne vinterferien også. Snøugle og amerikakrikkand i fjor.. :)

  Mvh Bjørn

  SvarSlett
 3. Får håpe på samme uttelling i uke 10:)
  Ses!

  SvarSlett