tirsdag 18. april 2017

18. april - Årets første tur til Rott

Etter å ha vært litt treg med å få ut båten på sjøen var sesongen endelig i gang. Turen gikk til Rott, der en tillitsfull islom var en av de første fuglene å se da jeg nærmet meg. Nærkontakt med slike fugler er noe av det som gjør det kjekt å være på sjøen.
Islom
Det kalde været har tydelig satt en stopper for trekket så langt, og det var ikke så mye småfugl å se. 6 gransangere, 1 låvesvale, 4 jernspurv, 50 steinskvett og en trekkende sivspurv var blant det mest interessante.
Trekkende sivspurv.
Bedre var det på sjøen med 1 lunde, 1 gulnebblom, 16 islom, 2 teist, 3 alker og 9 lomvi.
Dokumentasjonsbilde av en 3K+ gulnebblom.
Lunde og gulnebblom er gode arter på Rott, men høydepunktet var en laksand! Det er en art som er vanlig i Rogaland, men på en øy som Rott er det en skikkelig godbit. Det er min andre observasjon av arten på lokaliteten og forøvrig min første i Sola kommune for året. Totalt på Rott ble det 53 arter denne dagen.
Laksand
Etter en runde på Rott ble det også en titt på Tjør for å se hvordan det stod til med alkefugl. Slik det så ut virker det lovende med 21 lunder, 110 lomvi, 40 alker og 40 teist som ble sett. Så får en håpe de får frem unger også.
Lunde
4 lunder, 2 teist og alke. De fleste lundene var i par.
Flere større grupper med lomvi og alker lå på sjøen.
Virket som om alkefuglene hadde planer om hekking da relativt mange satt i hulrom og lignende.
Lomvi
Lomvi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar