lørdag 27. september 2014

27. september

Da det i dag tikket inn en melding om en sabinemåke på Reve, delvis trekkende mot sør satte jeg og min far oss i bilen med et håp om å få sett fuglen. Vi bestemte oss for å gå ned til Revtangen for å se om den kunne ha slått seg ned der. Mye måker var å se, men ingen sabinemåke. Men det var ikke bare måker det var mye av. Det kokte med vadere! På strendene på sør og nordsiden av tangen så vi minst 1000 myrsniper og 350 sandløpere. Det var også endel polarsniper, steinvendere, tundralo, lappspover, noen fjæreplytt, 3 svarthalespover og 2 tundrasniper.
Portrettbilder av sandløpere har jeg nok av, så jeg prøvde en litt annen vri i dag.
Sandløpere
1K svarthalespove av underarten islandica.
Etter turen på Reve vendte vi nesene hjemover og tok en tur på Nord-kolnes. I ly av et par sitkagraner hadde mye bjørkefink slått seg ned. Fotomulighetene var gode, men jeg klarte desverre ikke å utnytte dem til det fulle..
Bjørkefink, 1K hann.
Nede ved sjøen var det litt vadere, men ikke det helt store. To dvergsniper var det beste. I en liten pytt hvor jeg hver høst skremmer opp mange kvartbekkasiner bestemte jeg meg for å finne høstens første. Det skulle ikke så mye tråkking til før jeg gjorde nettopp det.

Et ekte dokumentasjonsbilde av kvartbekkasin.
Da jeg hadde sikret meg en kvartbekkasin for dagen gadd jeg ikke tråkke så mye mer etter flere og fortsatte videre til Brunnavika. Der var det høyvann og omtrent ikke en eneste fugl. Det mest interessante var vel en leucistisk tornirsk som vi skremte opp. Svartehavsmåken jeg så for to dager siden hadde blitt sett tidligere på dagen og lagt ut på "Bird Alarm". Vi sjekket derfor jordene grundig uten å se noe til den. Det kjekkeste var en fargemerket 1K fiskemåke med koden "JH16". Den viste seg å være merket som pullus i Giske kommune i Møre den 10. juli og ikke sett igjen før i dag.
Fiskemåken JH16
Etter et par ærend i kveldingen tok vi en rask stopp innom Brunnavika på veien hjem. Der så vi blant annet en svarthalspove. En fin avslutning på dagen.

3 kommentarer:

  1. Hei Bjørn! Dette må vel sies å ha vært en meget innholdsrik dag. Observasjoner i overflod av vadere og en del småfugl. Synd at du ikke fikk sett sabinemåken og svartehavsmåken, men det dukker nok opp flere muligheter i høst. Fine og kreative bilder av sandløpere. Kjekt med en litt annen vri på bildene...Artig med fiskemåken "JH 16". Lykke til videre med observasjonene dine!

    SvarSlett
  2. Hei igjen Bjørn! Ser av "Observasjoner" søndag 29.09.2014 at du har fått et fint bilde av svartehavsmåken (Det gikk ikke mer enn en dag før du igjen hadde muligheten).Bra jobba!

    SvarSlett
  3. Jo takk! Ja, det var en fin og innholdsrik dag. Også artig med den fargemerkede fiskemåken. Som du har sett fikk jeg muligheten og fotograferte på svarthehavsmåken på søndag. Bilder på bloggen kommer etterhvert!

    SvarSlett