lørdag 20. september 2014

20. september - Rosenfink ved Regestranden

I dag startet jeg dagen på Regestranden hvor jeg hadde avtalt å møte Brage Bærheim. Antallmessing var det en bra dag når det kom til et par artsgrupper. I løpet av morgentimene så jeg anslagsvis 200 grønnfink, 100 bjørkefink, 150 brunsisik, 350 blåmeis som kom i flokker og 60 granmeis, hvor den største flokken som datt ned var på rundt 40 individ! I tillegg har invasjonen av nøtteskriker på ingen måte stoppet opp og jeg fikk sett 61 dem trekkende nordøst. Av mer fåtallige arter så jeg 2 gulerler, lappspurv, 5 horndykkere og 8 [fasaner].

Da Brage kom, syklet vi til Ølberg som ikke resulterte i så mye mer enn en svartryggerle. På Vigdel var det heller ikke så mye fugl og pøsregnet preget nok både fuglelivet og oss. En gulerle var det beste. Relativt bløte vendte vi nesene hjem igjen.

På vei tilbake syklet vi forbi Regestranden igjen hvor det fortsatt var bra med fugl. Etter å ha stått i ro i endel minutter og sjekket alle bevegelser intensivt oppdaget jeg plutselig en 1K rosenfink i et tre! Et nytt kommunekryss for  fugl jeg aldri før hadde sett i Sola kommune! Jeg fikk kun tatt et bilde av fuglen før den smøg seg bort.
Et bedre bilde hadde vært ønskelig, men man ser iallefall hva det er.
Like etterpå kom det en flokk på 15 steinvendere og landet på et berg ved stranden. Den ene var svært tillitsfull..
Stort nærmere enn dette er vanskelig å komme en vill steinvender..

1 kommentar:

  1. Hei Bjørn! En fin oppdatering av siden din ,fine bilder og tekst. Kjekt å følge med i dine fugleopplevelser fra Sola kommune.

    SvarSlett