torsdag 25. september 2014

25. september - Svartehavsmåke i Brunnavika

Da regnet gav seg i 18 tiden i kveld tok jeg en tur til Brunnavika. På veien ned til bukta gikk jeg langs et jorde hvor det gikk hele 22 [fasaner]! På grunn av en mild vinter og en fin sommer virker det som om de har gjort det svært bra i år.
Hele 16 fasaner på ett og samme bilde
Det første som slo meg da jeg kom ned til bukta var alle måkene som var der. Disse var de første som ble sjekket. Da jeg sjekket gjennom måkene var det en som umiddelbart minnet om en kaspimåke i det jeg så den. Jeg satte meg derfor ned for å bruke endel tid på fuglen og skaffe meg nok bilder i forskjellige positurer. Det endte opp med at jeg holdt på med den frem til det begynte å skumre. Men etter å ha forhørt meg med andre er det nok innenfor variasjonen hos gråmåke, selv om mye stemmer bra med kaspimåke.
Gråmåkesak
Da det begynte å skumre trakk alle måkene utover. Jeg skulle til å gå men en enslig måke kom og satte seg på en stein et stykke i fra der jeg sto. Da jeg tok opp kikkerten syntes den så litt rar ut. En nærmere titt i teleskopet måtte til, og det viste seg å være en voksen svartehavsmåke!
Voksen svartehavsmåke
Jeg var også en liten tur i Hagabukta i går, men så ikke så mye mer enn to horndykkere, et par toppdykkere og en gulerle.

1 kommentar:

  1. Hei Bjørn! Spennende med voksen svartehavsmåke i Brunnavika. Enig i at gråmåken har mange av kjennetegnene til kaspimåke (hodefasong, nebb hals, vinger..) , men mangler vel noen svarte tegninger ytterst på halefjærene? Lykke til videre utover høsten!

    SvarSlett