søndag 21. september 2014

21. september - Toppmeis ved Regestranden

Selv om det var meldt stiv kuling fra nordvest må man satse nå i disse bombetider. Jeg valgte derfor å sykle til Regestranden allerede før det begynte å lysne i dag. I skumringen satt det flere hundre småmåker på stranden. De ble alle sjekket grundig, men uten resultat også denne gangen.. Når det kom til småfugl var det enda verre. Ikke nok med at jeg ikke fant så mye spennende, men det var i det hele tatt svært få fugl å sjekke. Men det var i det minste noe å se. Blant annet hadde minst 20 granmeis slått seg ned, en myrhauk og en gulerle trakk forbi og jeg fikk sett en horndykker mellom alle bølgene. Dagens desidert største høydepunkt var allikevel en toppmeis i skogen bak hyttefeltet. En ny årsart for kommunen, og en art jeg tidligere kun har sett tre ganger i Sola!
Toppmeis
Fordi jeg var såpass tidlig var heller ikke vaderne på stranden skremt bort. På stranden gikk det tre myrsniper, fire sandlo, en dvergsnipe, tre sandløpere, tre steinvendere og en nokså tillitsfull lappspove.
Lappspove

2 kommentarer:

  1. Hei, Bjørn! Fint med en oppfrisking av siden din,flotte bilder og en god og informerende tekst. Lykke til videre med høstens observasjoner!

    SvarSlett
  2. Takk for det Reidar! Håper på mange kvalitetsarter og flotte opplevelser utover høsten!

    SvarSlett