torsdag 16. oktober 2014

11-16. oktober - GRÅSEILER ved Madland havn!

11. oktober
Kvelden før fant jeg en kortnebbgås i båthavnen hvor båten vår ligger. Jeg var derfor tilbake dagen etter i bedre lys. Fuglen var på plass og det var bare å knipse i vei!
Ett av mange bilder jeg tok av kortnebbgåsen.
Videre gikk turen til Kolnes hvor jeg lette etter vannpiplerken jeg hadde funnet dagen før. Det lyktes jeg ikke med. Men en lappiplerke kan trygt kalles en god erstatninger. Arten er aldri tidligere registret i Sola kommune, iallefall ikke på artsobservasjoner.

12. oktober
Denne dagen gikk turen til Rott. Det lille ekstra manglet, men det var bra med fugl og vi så blant annet 6-7 gulbrynsangere. Annet vi så på turen var en kvartbekkasin, dvergdykker, vannrikse, jordugle og sandsvale.
Hadde det ikke vært for greinen som kom i veien hadde nok dette vært det best bilde jeg fikk av gulbrynsanger denne dagen.
Gulbrynsanger
Gulbrynsanger
Dersom en dvergdykker slår seg ned i Vatnet på Rott er det vel flere og kanskje kjekkere ting som kan dukke opp der...
14. oktober 
Jeg hadde matteprøve dagen etter men tok meg en liten luftetur i Hagabukta. Det resulterte i 3 fjellvåk trekkende nord, en kvartbekkasin, et par nøtteskriker og en løvsanger. Da jeg kom hjem fløy det også en fjellvåk over huset. Da sykkelen var satt på plass i garasjen og jeg skulle til å gå inn hørte jeg plutselig en gulbrynsanger fra nabohagen!

15. oktober
Jeg ble ikke ferdig med dagens plikter og gjøremål før nokså sent på ettermiddagen og kom meg ikke til Kolnes før i 18-tiden. Men jeg fikk sett noe på den lille turen, blant annet et nokså variert artsmangfold på sjøen utenfor Brunnavika som 2 gråstrupedykkere, 2 horndykkere, lomvi, alke, teist, lomvi, sjøorrer og svartender.
Jeg tok også en rask titt på Kolnes før solen gikk ned. Der var det beste en østlig gransanger, men det ble fort mørkt. I stedet for å irritere seg over at solen gikk så fort ned nøt jeg solnedgangen og tok litt bilder.
Et bilde av solnedgangen jeg tok denne kvelden.
16. oktober
Da jeg skulle gå ut døren tikket det inn en melding om en potensiell GRÅSEILER på Kvassheim. Få minutter senere satt jeg og min far i bilen på vei sørover. På veien nedover fikk vi vite at fuglen ikke var sett på en stund. Vi kjørte derfor ut til Håstranden og håpte at den fløy nord over oss. Vi hadde ikke vært lenge på Håstranden før vi fikk telefon om at seileren var gjenfunnet på Madland havn! Noen stressende minutter senere kjørte vi ned til havnen hvor vi akkurat fikk sett seileren langt ute til havs. Vi var glade for at vi hadde sett den, men plutselig var den tilbake hvor vi sto. Jeg fikk tatt noen bilder av den før den igjen stakk til havs.
Gråseiler

2 kommentarer:

  1. Hei Bjørn! Her var det jo mye spennende som har skjedd . Gratulerer med mange fine funn og bilder.

    SvarSlett
  2. Takk for det! Det er mye spennende som har skjedd, og jeg håper det kommer mer! :-)

    SvarSlett