tirsdag 13. januar 2015

06-13. januar

06. januar
Hver tirsdag slutter jeg 11:20 på skolen. Jeg bestemte meg derfor for å sykle til skolen og gå på tur etterpå for å utnytte dagslyset best mulig. Da jeg var ferdig tok jeg først turen til Eiganes Gravlund for å lete etter en kjernebiter som var sett der. Overraskende nok så jeg minst 15 individ. To av dem var relativt tillitsfulle og jeg kom nærmere enn jeg noen gang har vært arten. Dessverre ble ikke bildene så gode som de kunne blitt på grunn av mye forstyrrelse.
Kjernebiter, hann
Kjernebiter, hunn
På vei hjem var jeg innom Stora Stokkavatnet og så 4 sivhøner i sør og i Revheimsvågen var stjertanden på plass.
Stjertand, hann
08. januar
Også denne dagen syklet jeg til skolen. I fritimen gikk jeg en tur ned til Mosvatnet hvor jeg så 2 sivhøner og en dvergpsett. På vei hjem syklet jeg blant annet langs Stora Stokkavatnet og så et par snadderender på vannet ved Stavanger Golfklubb. En tur innom Krossberg resulterte i 3 vannrikser. Da jeg kom til Hafrsfjord bru sjekket jeg måkene der. En av dem hadde helt mørkt øye og jeg reagerte umiddelbart på fuglen. Jeg tok rundt 50 mobilbilder av fuglen før jeg egentlig gikk til ro med at det var en gråmåke. Men etter å ha fått tilbakemelding om at fuglen på bildene kunne være en eskimomåke kan man si jeg ble mer stresset igjen..

Her er fuglen liggende på vannet. Legg blant annet merke til hodet som virker rundt, det mørke øyet som gir et snilt ansiktsuttrykk og at den virker mindre enn gråmåkene rundt.
09-11. januar
For å kunne finne ut om fuglen var en eksimomåke eller gråmåke trengte jeg vingebilder av fuglen. Disse tre dagene ble derfor brukt på å lete etter fuglen. Søndag den 11. januar fant jeg den endelig på samme sted som på torsdagen. Etter å ha kastet ut litt brød kom den og jeg så raskt at det måtte være en gråmåke. Allikevel brukte jeg litt tid på å få dokumentert fuglen godt. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg fikk bilde av den forfra hvor begge øynene viser.
Gråmåke med helt vanlige håndsvingsfjær
Fra den andre siden ser den ut som helt alminnelig gråmåke.
Her ser man at fuglen har to svært forskjellige farger på øynene.
Under letingen kom jeg også over en tillitsfull svartand i Tananger havn. Her er noen bilder av den.13. januar

Etter skolen tok jeg en tur til Kolnes. Jeg tok meg god tid og er fornøyd med utbyttet jeg fikk. Jeg så blant annet 2 svartkråker, 160 fjæreplytt, 80 steinvendere, myrsnipe, dvergfalk, 2 sanglerker, 2 polarsniper, 3 viper, 20 storspover og 65 skjærpiplerker.

Noen av fjæreplyttene
Fjæreplytt
Polarsnipe

1 kommentar:

  1. Reidar Tønnessen16. januar 2015 kl. 19:49

    Gratulerer men en kjempefin innsats i felt og mange flotte bilder! Ser ut for at det nye kameraet ditt fungerer skikkelig bra!

    SvarSlett